0161-222702 / 06-53236330 info@ouweland.nl

XXL LINER

Ouweland Expeditie BV uit Rijen heeft begin 2014 samen met carrosseriebedrijf Pacton uit Ommen een speciale mega-trailer ontwikkeld. Deze wordt ingezet voor (IBC) volume-transporten bij Janus Vaten uit Oosterhout.

De trailer is voorzien van een zwanenhals om zoveel mogelijk laadruimte te creëren, en kan daarmee tot wel 35% meer IBC’s vervoeren dan een standaard uitvoering.

 

 

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de mega-trailer was dat deze te koppelen moet zijn aan iedere standaard volumetrekker, uiteraard met inachtneming van de EU-richtlijnen.

De mega-trailer beschikt over een enkele SAF-as en 19,5 inch wielen. Hiervoor is gekozen vanuit het oogpunt van bedrijfszekerheid en verbruikskosten.

Verder is de mega-trailer voorzien van een pneumatisch te bedienen dak, dat binnen enkele seconden kan worden verhoogd. Daardoor kan sneller en gemakkelijker worden geladen en wordt de kans op schade aan de oplegger verkleind.

 

Ten slotte is ook naar het aspect ladingzekering gekeken. De nieuwe mega-trailer is onder meer voorzien van een stroeve laadvloer, met als voordeel dat minder ladingzekeringsmaterialen nodig zijn.

Ouweland Expeditie BV hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De nieuwe mega-trailer past in deze gedachte, aangezien het laadvolume 35 procent groter is in vergelijking met de andere volumetrailers. Daardoor hoeft Ouweland Expeditie BV minder kilometers af te leggen en daalt de totale CO2-uitstoot.

Alle betrokken partijen delen de ambitie om dit succes een duurzaam vervolg te geven, en streven naar uitbreiding tot een complete vloot XXL-liners op de middel-lange termijn.